Floristen

Kvinnan bakom PFD är jag, Minna Penttala, en florist som älskar allt vackert. Jag bor i Esbo men är hemma från havstaden Raumo och jag tror att jag alltid på sätt och vis kommer att se mig som en raumobo. Och jag är helt nöjd med det.

Mina barndoms- och ungdomsår på landsbygden lärde mig uppskatta naturen och dess mångsidighet, fastän jag då tog sådant för givet. Det gör jag inte mera. Att bo i ett höghus i en stor stad har lärt mig glädjas över allt det gröna som finns i min omgivning. Och det har också lärt mig att hitta skönhet på ovanliga ställen.

Jag blev förälskad i floristik för några år sedan och har fortsatt att granska floristikens värld med stor glädje, ödmjukhet och nyfikenhet. Materialen är samtidigt starka och sköra, kraftfulla och späda. Alltid är de otroligt vackra och intressanta. Allt börjar från att ha respekt för materialet. 

Naturen har en förmåga att ge ofattbara upplevelser åt oss människor. Det är just sådana upplevelser jag vill - på mitt sätt - dela med Dig.

De bästa upplevelser skapas tillsammans. Det är därför jag är med i Esbo Företagarkvinnor och i Finlands Blomsterhandlarförbund.

Esbo Företagarkvinnor valde mig som Årets Företagarkvinna 2018, för vilket jag är otoligt tacksam!